Kategorie: Tiskové zprávy  |  Ekovýchova

20.10.2014  |  Autor: Eva Mašková

Vivat Kompostela při slavnostním otevření naučné stezky Zahrada

"Žížalí televize" - jak se žije ve vermikompostéru

Ekodomov se tuto sobotu, 18. října 2014, již tradičně na Praze 10 zúčastnil slavnostního otevření další části naučné stezky po Zahradním městě.

Společně s návštěvníky a s naším divadelně osvětovým programem Vivat Kompostela jsme oslavili otevření nové části naučné stezky, jak jinak než ve společnosti našich šikovných žížalek, které nám neúnavně jako hlavní hrdinky představily v "žížalí televizi" jak se žije ve vermikompostéru. V přímém přenosu jsme se všichni mohli přesvědčit o tom, jak rychle se rozkládají naše rostlinné zbytky z kuchyně a kdo všechno může ve vermikompostéru žít. Za pomoci našich speciálních lup jsme si probádali sami některé vzorky kompostu pěkně zblízka. Není divu, že si pak mnozí v našem otevřeném krámku koupili lupy i domů na své domácí bádání. Pro odvážlivce byla připravena hmatová hádanka k procvičení často opomíjeného smyslu. Pro ty nejmenší bylo připraveno jako vždy kompostovací pexeso.

Děkujeme všem, kdo jste si s námi hráli, bádali a povídali i těm, kteří si přišli pro radu ohledně svých kompostovacích začátků. Společně jsme prožili krásné sobotní dopoledne.

Chcete-li si i vy spolu s námi užít kompostovací radovánky, neváhejte, možností je hned několik:

Vzorky kompostu pěkně zblízka za pomoci speciální lupy

Dřevěný kompostér "JERY"

Vermikompostér - "žížalí kompostér"