Kategorie: Kompostuj.cz - Bioodpad a kompostování  |  Soutěž Miss kompost  |  Tiskové zprávy

25.09.2017  |

Miss kompost 2017 - soutěž o kompost roku

Foto archiv Ekodomova

Praha, 25. 9. 2017 - Letos se uskuteční již 12. ročník soutěže o nejlepší kompost, který pořádá spolek Ekodomov. O co jde a jak se můžete zúčastnit?

Miss kompost je netradiční soutěž na podporu šíření myšlenky kompostování a sdílení dobré praxe. Třídění biomateriálu se stává samozřejmostí, stejně jako kompostování ve městě. Není tedy divu, že se do soutěže přihlašují i komposty z centra měst. Přihlásit se může každý, kdo kompostuje, zasláním fotografie soutěžního kompostu s krátkým popisem přes online přihlášku.

Přihlášky přijímáme do 10. 10. 2017.

Letos se soutěží ve třech kategorií: Kompost roku (1. - 3. místo), kompost Facebooku (1. místo) a svojí samostatnou kategorii mají školy - Miss kompost škol (1. místo). O Miss kompost Facebooku rozhoduje počet lajků získaných na FB Miss kompost, kde najdete všechny přihlášené komposty. Dejte hlas kompostéru, který se Vám líbí! O dalších výhercích rozhoduje odborná porota sestavená z několika členů, svoji účast přislíbil například Ing. Petr Plíva z VÚZT.

Letošními partnery soutěže jsou výrobce zahradní techniky VARI a zahradního nářadí Fiskars. Mezi hlavní ceny patří křovinořez, rotační kypřič nebo elektrická pila, získat můžete ale i menší zahradní nářadí - nůžky na silné větve, teleskopický rýč nebo kompostové vidle.

Slavnostní vyhlášení soutěže proběhne 4. 11. 2017 v rámci KompostFESTu ve studiu Alta na Praze 7, kde na vás čeká odpoledne plné přednášek, workshopů, aktivit pro děti, koncert, tombola, samotné vyhlášení a mnoho dalšího.

Více informací najdete na www.misskompost.cz nebo na FB události Miss kompost 2017.

» Archiv zpráv