Kategorie: Soutěž Miss kompost  |  Tiskové zprávy

09.01.2015  |  Autor: Tomáš Hodek

Miss kompost 2014

Domácí a komunitní kompostování přináší kvalitní hnojivo majitelům kompostů. Těm, kteří své komposty přihlásí do soutěže kompostů Miss kompost, přináší možnost získat zajímavé výhry.

V loňském roce bylo oceněno osm majitelů kompostů, kteří od Ekodomova získávají dárkový poukaz v hodnotě 400,- Kč na nákup v internetovém obchodě Ekonákup. Oceňovány jsou společně komposty za rok 2013 a rok 2014. Všechny oceněné komposty jsou inspirativní a doporučujeme prohlédnout si je na stránce Miss kompost 2014. Naleznete zde rovněž kompletní galerii českých, moravských a slezských kompostů již od ročníku Miss kompost 2006. Tato unikátní galerie k dnešnímu dni obsahuje 216 mnohdy velmi originálních řešení pro domácí a komunitní kompostování v domácnostech, ve školách i v jiných organizacích.

Všechny, kteří kompostují, spojuje společná myšlenka - předcházení vzniku odpadů. Šetří tak náklady na svoz a zpracování odpadů a zároveň si obohacují půdu o cenné živiny.

Děkujeme všem účastníkům Miss kompost za podněty a nápady, které usnadňují kompostování dalším spoluobčanům, školám a firmám, zkrátka všem, kteří již kompostují, s kompostováním teprve začínají, nebo brzy začnou :-).

Soutěž Miss kompost vznikla před 9 lety na podporu domácího a komunitního kompostování a je součástí osvětového projektu Kompostuj.cz.

Tomáš Hodek
manažer projektu Kompostuj.cz