22.03.2011  |

DOMÁCÍ KOMPOSTOVÁNÍ ČÍM DÁL VÍC TRENDY? Hlavní cenu veletrhu FOR GARDEN 2011 dostal kompostovací koš Biomat combi.

Hlavní cenu veletrhu FOR GARDEN 2011 dostal kompostovací koš Biomat combi.

Praha, 22. března 2011 - Hlavní cenu GRAND PRIX veletrhu FOR GARDEN 2011, který se konal 17. - 20. března v Praze, získal letos kompostovací koš na kuchyňský odpad Biomat combi. Koš distribuuje společnost HBABio zaměřená na velkoobchodní prodej výrobků sloužících ke třídění bioodpadu a kompostování.

Výsledky soutěží GRAND PRIX, TOP EXPO a TRENDY ZAHRAD:

Porota ocenila univerzálnost koše, který může stát na zemi nebo se dá jednoduše zavěsit na zeď či na konzolky do kuchyňské linky. Koš má proměnlivou velikost 4, 7 a 10 litrů dle zvolené kombinace délek tyček vymezující vzdálenost mezi dnem a víkem koše.

Kompostovatelné tašky, do kterých se bioodpad v koši sbírá, jsou z paropropustného plastu z kukuřičného a bramborového škrobu. Materiál umožňuje vysoušení bioodpadu, který tak při kompostování nehnije ani nepáchne, jako když je smíchán s dalším odpadem domácností v běžném odpadkovém koši.

Tašky, které lze využít i k odnesení lehčího nákupu, jsou potištěny logem kampaně KOMPOSTUJ.CZ (viz www.kompostuj.cz) občanského sdružení Ekodomov, které společnost HBABio podporuje.

I díky této ceně pro kompostovací koš se domácí a komunitní kompostování stane v Česku o něco známější a samozřejmější.

HBABio (http://www.hbabio.cz) se zabývá velkoobchodním prodejem výrobků pro třídění bioodpadu a kompostování od roku 2003. Společnost je držitelem Osvědčení platnosti Environmentálního prohlášení o výrobku (EPD - Environmental Product Declaration) dle ISO 14025 na výrobek Odnosná kompostovatelná taška BIOPLAST.

HBABio je partnerem občanského sdružení Ekodomov, které vyvíjí osvětovou činnost na podporu třídění a kompostování biodpadu. HBABio podporuje osvětovou kampaň sdružení Kompostuj.cz – Vracíme, co si bereme.

Na www.ekodomov.cz a www.kompostuj.cz najdete ke kompostování mnoho informací i praktických rad. Další informace rádi poskytneme telefonicky.

Tomáš Hodek
občanské sdružení Ekodomov